DEPRESSZIÓ

A már egy ideje együttzenélô 3 alapítótaghoz (Halász Ferenc - ének / gitár, Nagy Dávid - dob, Reichert Roland - basszusgitár) 1999 végén csatlakozott Hartmann Ádám gitáros, és ezzel (már ténylegesen) megalakult a Depresszió zenekar. Az év eleji felkészülések közben már klubkoncertekkel elindult a zenekar. Jó pár fesztivál után, 2000 augusztusában rögzítette a Depresszió elsô nagylemezét Németh Lojzi (Bikini) vezényletével a Bikini stúdióban. Szeptember-október hónapokban az "Új Generáció" fesztiválturné szórakoztatta a nagyérdeműt természetesen a zenekar részvételével.

2000. novemberében megjelent a "Tiszta Erôbôl".

Ezzel párhuzamosan a Depresszió egy országos turnén vett részt a Tankcsapda vendégeként, ahol több ezer nézô elôtt - kívül állók szerint - az eddigi egyik legsikeresebb Tankcsapda vendégnek bizonyult. Különösen sikeres volt az év végén, december 22-én a Petôfi csarnokban több ezer ember elôtt tartott koncert. A turnékból leszűrhetôvé vált, hogy a Depresszió zenéje iránt országszerte nagy igény és érdeklôdés van.

2001. februárjától a zenekar önálló turnéra indult, ami a kisebb és nagyobb városokat egyaránt érintette. 2001.május 11-én a PeCSában a Junkies SX7 lemezbemutatóján játszott a Depresszió nagy sikerrel. 2001. nyarán 10 fesztiválon lehetett élôben látni a csapatot, július 27-én önálló koncertet adott a zenekar a budapesti Mega Rock Pub-ban teltházzal. A zenekar népes rajongótábora ekkorra már 3 fan club-ot alapított országszerte.

2001. szeptemberétôl egyszerre 2 turnén is részt vett a Depresszió, mint vendég. A Junkies és a Depresszió szeptemberi közös, budapesti buliján új nézôcsúcsot állított a Wigwam.

A sikeres és jóhangulatú Junkies turnét követôen (és néhol még párhuzamosan is) ismét részt vett a Depresszió egy teltházas Tankcsapda turnén.

A "Tiszta Erôbôl" dalait már a jól ismerô lelkes közönség "Depresszió" kórussal fogadta a zenekart a budapesti Petôfi Csarnokban és a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

2002. február 23-án az Akela vendégeként lépett színpadra a Depresszió.

2002. március-április hónapokban zajlott le az önálló "Tour és hamu" fedônevˇ országos turné.

2002. Május hónapjában a csapat a CDT és a Replika társaságában turnézott.

2002. nyarán ismét fesztiválok következtek. Rendkívül jól sült el a zenekar első "Szigetes", Metal Hammer színpados fellépése is, ahol több ezer koncertlátogató közremuködésével megszületett az első videóklip is. A "Szigetbuli" másnapján bevonult a csapat Dunakeszire, a HSB stúdióba, hogy ott Hidasi Barnabás hangmérnök vezényletével elkészítse "Amíg Tart" c. nagylemezét. A stúdiómunkálatok kezdetekor tagcsere történt, így a basszusgitárosi posztot már Kovács Zoltán töltötte be. Az október eleji megjelenéssel együtt indult a zenekar önálló, több hónapos "Amíg Tour 2002" elnevezésu országos lemezbemutató turnéja.

A jólsikerült lemezbemutató turné után a Depresszió 2003. tavaszán újabb turnéra indult. Az "Eljön a tavasz újra" turnéval párhuzamosan díszcsomagolásban és multimédiás résszel kiegészítve megjelent a zenekar első, "Tiszta eroből" című nagylemeze, mivel már az összes legyártott példány elfogyott.

A zenekar várakozásait is messze felülmúlóan sikeres volt az "Eljön a tavasz újra" 2003 túrné.

Ez a tetőfokára hágott a Wigwamos végső állomáson, ahol teltház énekelte a Depresszió 2 lemezének dalait. A zenekar elkészítette 2. videoklipjét, az "Itt az én időm" c. dalra.

A 2003-as Arany nyíl díjátadó gálán a zenekar megnyerte "Amig tart" c. lemezéért az év legjobb hazai rocklemezéért járó díjját.

A 2003-as nyári fesztiválokon közel kétszer annyival látogatták a kvartett koncertjeit, mint az amúgy is eredményes 2002-es nyári bulikon. A szigetes fellépés alkalmával már teljesen megtöltötte a Depresszió az 5000 férˇhelyes Hammerworld sátrat. 2003 őszén zajlott le a csapat addigi leghosszabb és legsikeresebb "Hagyjatok tourni" elnevezésű önálló koncertsorozata. A turnézáró Bp.-i állomáson több mint 1000 koncertlátogató volt jelen.
Idén jelent meg új albumuk. Számok róla: Itt benn; Én azt üvöltöm; Egy életen át; Rajtad áll; Nem akarok elszakadni; Legyen a föld; Múlnia muszáj; A két kezünkben; Lázadj fel; Mindkét énem; Éjszaka egyedül; Tűzön és vízen át

Dalszovegek itt

Vissza