ALVIN ÉS A MÓKUSOK

Az együttes 1993 óta létezik, de akkor még Antigané volt a nevük. Az új nevet Anyu, a bőgős találta ki. Első demójuk 1994-ben jelent meg Kurva élet címmel (ez soha nem adták ki).
1995-ben jelent meg első albumuk, a Jézusnak volt-e szakálla?(Öngyilkos hősök; Ami neked yo; Jézusnak volt-e szakálla; Új formát hozol; Talá túl sokat vártál; Undorító faj; Renáta; Alvin és a mókusok; Eszmerendszer; Romantika; Tökéletes világ; Eposz; Kurva élet) Az együttest ekkor még Alvin, Kisbéres és Vírus alkották, akik ekkor még csak 17 évesek voltak! 1996-ban Kisbéres kilépett az együttesből, helyére az akkor 12 éves Figula Gergő került. A következő (szerintem egyik legjobb) albumon, a Jópofán(Nem baj; Rémálom; Kottona Klári; Unom már; Jópofa; Pitiáner bűnözők dala; Bele; Utak mellett; Nemzeti politika; Alvin és a Krisnások; Csalódott tizenéves kisfiú dala; Milyen szép nap van ma szerda; Isten veletek) már ő dobolt (ez 1996-ban jelent meg).
1997-ben kiadták a Nem akarunk mi bántani senkit(Intro; Csoda; Öreg; Büszke lenne; Romba dőlve; Kéne; Csillagvirágom; Teljes csőd; Fogyókúra; Nincs egy igazi ember; Lacika; Ilyen világ; Outro)című albumot. A Lacika című szám nagy felháborodást keltett (pedig aranyos szám :)) Ezen a kazettán már hallható egy feldolgozás is: Neoton: Kell, hogy várj... Ezután ismét tagváltás következett: Virus helyére Alvin egyik haverja, Csoma Viki került. Ő nem csak a basszusgitáros szerepét tölti be az együttesben, hanem vokálozik is (ami elég szokatlan az elsö 3 album után...)
1998-ban jelent meg a következő album, a Máshol jársz(Ékszerész; Máshol jársz; Öreg; 1976; 21 múltam; Ez az a nap; Egyszer; Nem érdekel; Szavazz rá; Legszebb lány; Senki sem hibás). Feldolgozás: Pierrot: Telihold. 1999-ben adták ki az Emberek és állatokat(XXI. század; Az élet megy tovább; Barátom; 2 tojás; 10 év múlva; Mástól félnek; Kúltúrált; Hova tűntek a hősök; Haragszom rád; FF; Happy End), ami már cédén is megjelent! Kicsit pesszimistábbak a szövegek, mint eddig... Feldolgozás: Szécsi Pál: Azzurro; ebben a számban vendégszerepel Garfield a Macskanadrágból. A CD-n 11 bonus track található, mind koncertfelvétel. 2000-ben Az élet szaga című album jelent meg(Az élet szaga; Sikerdíj; Jóember; Pont jókor; Barátaimnak szeretettel; Fő az óvatosság; Ki menti meg; Ha; A te utad; Deviáns; Amikor hülye vagy; Jó éjszakát) (sokak szerint ez a legjobb albumuk...) Technikailag ez az egyik legfejlettebb album (szintén megjelent CD-n is). Ami eléggé szokatlan rajta, az a Baby Sisters-feldolgozás, az Égben írt szerelem. (Ahhoz képest, hogy eredetileg mennyire eltér Alvinék stílusától, egész jó feldolgozás született belőle...)
Aztán 2001-ben megjelent egy album Punkpopsuperstar címmel. Ezen csupa régi szám van "Alvinosítva". Valamint, ugyanebben az évben jelent meg a 3 slices of dragon pizza, melyen Alvinék mellett szerepel a Falcongate és a Moronique (mindkettőnek az Alvin Records a kiadója).
2002 nyarán látott napvilágot a Valahol, ott a lábad előtt(Valaki dróton rángat; Valahol, ott a lábad előtt; Ingyenélők dala; Bizalom; Majd akkor; Mindjárt sírok; Én sem érek rá; Szerelem; Kicsit; Fejjel a falnak; Kisebbségi komplexus; Média; Túl késő)című album, amit elég sokan leugattak azzal az ürüggyel, hogy nem olyan mint a többi, vagyis eléggé eltér a punktól..
2003 tavaszán pedig a Punkpopsuperstar2 jelent meg, szintén feldolgozásokkal. Most meg ez a problémája mindnekinek, hogy miért feldolgozásokat adnak ki. Lényeg a lényeg: a mostani tagok Alvin, Gergő, Viki, és amit Alvin egy interjúban mondott: külföldről is kapnak pozitív visszajelzéseket, és ez nagyon nagy dolog egy olyan magyar együttesnél, akiket nem nyomatnak éjjel-nappal a tévében és a rádióban.
Idén pedig megjelent a MOST IS UGYANOLYAN JÓ(Sokmindent láttam; Csak még egyszer; most is ugyanolyan jó; Miért hívnak köcsögnek; Hiú ábránd; Ugrálnak a halak; Vissza a kőkorszakba; Kelet-Európai szuperhősök; Sziámi; Dilemma; Optimista; Öreg vagyok én már) című albumuk.

Dalszovegek itt

Vissza